.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

درمان بیماران خاص رایگان شد

هزینه درمان 3 گروه اصلی بیماران خاص در سازمان تامین اجتماعی تا 100 درصد رایگان شد

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی از پرداخت 100 درصد هزینه بیماران پیوند کلیه و مغز استخوان خبر داد و اظهار کرد: 100 درصد هزینه بیماران پیوند کلیه و بیماران پیوند مغز استخوان و نیز رادیوتراپی بیماران سرطانی از سوی سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود.
    محمدعلی همتی در گفت وگو با ایسنا، در مورد دیگر تسهیلات درمانی سازمان تامین اجتماعی برای بیماران ام.اس و سرطانی گفت: 90 درصد هزینه های درمانی بیماران ام.اس و شیمی درمانی بیماران سرطانی پرداخت می شود و این در حالی است که این میزان در سال گذشته 70 درصد بوده است.وی علاوه بر این از پرداخت 100 درصد هزینه های بستری بیماران در بخش های آی.سی.یو و آی.سی.یوی نوزادان خبر داد.
    به گفته معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، همچنین 100 درصد هزینه های درمانی بیمارانی که در مراکز طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی فوت می کنند، از سوی این سازمان پرداخت می شود و این در حالی است که این خدمت از سنوات قبل نیز در سازمان تامین اجتماعی ارائه می شده است.وی تصریح کرد: بیمارانی که در بیمارستان های طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی به هر دلیلی فوت کنند، 100درصد هزینه های درمانشان پرداخت می شود و این در حالی است که این خدمت در هیچ سازمان بیمه گر دیگری وجود ندارد.
    همتی همچنین به رایگان شدن هزینه درمان بیماران خاص در سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: چندی پیش هزینه درمان سه گروه اصلی بیماران خاص (تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی) در سازمان تامین اجتماعی رایگان شد تا 100 درصد هزینه های آنها پرداخت شود.
    معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به این که سه گروه بیماری اصلی در کشور سبب زیر خط فقر رفتن مردم می شود، عنوان کرد: بیماری های قلبی عروقی، مغز و اعصاب و اسکلتی و بیماری های زنان و سزارین، سه گروه اصلی بیماری ها در کشور است و عده زیادی از افراد که به این دسته از بیماری ها دچار می شوند، زیر خط فقر می روند.

    

ام.اس و خواب رفتگی دست و پا

خواب رفتگی دست و پا را جدی بگیرید

یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه شایع‌ترین علامت ام اس، بی حسی و گزگز دست و پا است، گفت: در این بیماری دست و پا دچار بی‌حسی، یخ کردن یا داغ شدن به صورت حاد شده و در طی مدت 1 تا 2 روز بی‌حسی به صورت سوزن سوزن شدن ادامه می یابد تا حدی که حس این اعضاء از بین می رود.

 

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی وحید دستجردی با اشاره به اینکه ام اس، بیماری اتوایمیون است، گفت: در بیماری‌های اتوایمیون سلول‌های دفاعی بدن، سلول‌های بدن خود فرد را مورد تهاجم قرار می‌دهند.
وی گفت: در بیماری ام اس، سلول های دفاعی، سلول‌های چربی موجود در مغز و نخاع را از بین می‌برند و علایم بیماری در فرد نمایان می‌شود.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه شایع‌ترین علامت ام اس، بی حسی و گزگز دست و پا است، گفت: در این بیماری دست و پا دچار بی‌حسی، یخ کردن یا داغ شدن به صورت حاد شده و در طی مدت 1 تا 2 روز بی حسی به صورت سوزن سوزن شدن ادامه می یابد تا حدی که حس این اعضاء از بین می رود.
وی یادآور شد: منظور از بی حسی دست و پا در این بیماری، بی حسی در ناحیه مچ به سمت انگشتان است که اصطلاحا ناحیه دستکش و جوراب گفته می‌شود. در این حالت با گرفتن دست یا پا، زیر آبگرم یا سرد، هیچ حسی وجود ندارد.
وحید دستجردی تاکید کرد: اگر بی‌حسی به صورت مداوم و به مدت 1 تا 2 روز ادامه یابد، فرد باید هر چه سریعتر توسط پزشک متخصص مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی بی حسی یک طرفه بدن را از دیگر شکایات بیماران ام اس در مراحل ابتدایی بیماری عنوان کرد و افزود: اگر به مدت چند ساعت بی حسی ادامه یابد، می تواند به عنوان زنگ خطر بیماری تلقی شود.
وحید دستجردی خاطرنشان کرد: هر علامت جسمی عصبی که فرد قبلا به آن‌ها مبتلا نبوده، ولی در او ایجاد شده مانند خواب رفتگی دست و پا، سرگیجه، دوبینی، اختلال در حرکت که قبلا فرد نداشته می‌تواند نشانه ای باشد و فرد باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا پزشک با معاینه بالینی دریابد که فرد دچار علامت گذرا شده یا بیمار است.

مساعدت به 220 بیمار خاص و صعب العلاج

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد البرز خبر داد: مساعدت به 220 بیمار خاص و صعب العلاج

کرج – خبرنگار رسالت: سید هادی کرابی معاون حمایت و سلامت کمیته امداد البرز با بیان این خبر اظهار داشت: این نهاد مقدس علاوه بر خدمات عادی که به کلیه مددجویان تحت حمایت ارائه می نماید، حمایت های ویژه ای را در حوزه درمان به بیماران خاص و صعب العلاج اعطاء می کند. وی تصریح کرد: نوع بیماری این افراد عمدتاً، سرطان، نارسائی کلیوی و ام اس می باشد.
    وی با اشاره به تامین هزینه های درمان مددجویان تحت حمایت کمیته امداد گفت: این نهاد تلاش می کند، بخش قابل توجهی از مشکلات این عزیزان را رفع نماید، لکن تامین کلیه هزینه های درمانی گزاف از عهده این نهاد خارج است و در این زمینه با اجرای طرح شفاء نیازمند یاری مردم نیکوکار استان هستیم. کرابی، ارائه خدمات بهداشتی درمانی را یکی از برنامه های اصلی معاونت بهداشت و درمان این نهاد عنوان کرد . 
    

1۰ تحول مهم پزشکی سال ۲۰۱۳ به روایت نشریه تایم

 نشریه تایم به سنت هر ساله، فهرست‌هایی از «ترین‌»های سال را برگزیده است، در قسمت دوم، با هم ۱۰ تحول مهم دنیای پزشکی در سال میلادی ۲۰۱۳ را مرور می‌کنیم:

۱- تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون

دانشمندان حالا متقاعد شده‌اند که اگر بتوانند بیماری‌های زوال‌برنده سیستم عصبی (مثل آلزایمر یا پارکینسون) را در بیماران، به صورت زودهنگام تشخیص بدهند، قادر خواهند بود آنها را به صورت مؤثرتری درمان کنند.

نخستین علایم بیماری پارکینسون اینها هستند: لرزش انگشت‌ها، لب‌ها، از دست دادن حس بویایی و حالت چهره خشک (حالتی که در آن چهره بیمار مثل کسی که می‌شود که ماسک به صورت زده و متناسب با احساساتش تغییر نمی‌کند.)

اما گویا در سال پیش، پژوهشگران موفق شده‌اند که شاخص‌های زیستی (بیومارکرهایی) پیدا کنند که مثل اثر انگشت بیماری هستند و به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کنند، این شاخص‌ها گروهی از پروتئین‌های مایع نخاعی هستند.

پژوهشگران امیدوارند که در بیمارانی که زودهنگام تشخیص داده شده‌اند، بشود از داروهایی برای کنترل علایم بیماری استفاده کرد که در بیماران مراحل پیشرفته، کارآمد نیستند.

منبع برای مطالعه بیشتر شما

۲- کشف ژن‌های جدیدی که مرتبط با بیماری آلزایمر هستند

با کشف یک دوجین ژن جدید مرتبط با شایع‌ترین شکل بیماری آلزایمر -که در کهنسالی رخ می‌دهد- تعداد کل ژن‌هایی مرتبط با این بیماری به ۲۴ عدد رسیده است. ژن‌های جدید باعث پاسخ‌های ایمنی در بدن و التهاب می‌شوند که هر دوی آنها با آسیب مغزی که در آلزایمر رخ می‌دهد، ارتباط دارند.

با کشف ژن‌های بیشتر، پژوهشگران می‌توانند با هدف‌گیری آنها، داروهای جدیدی تولید کنند که علایم کاهش حافظه و زوال عقل را که علایم شاخص این بیماری هستند، کم کنند. 

۳- تبدیل تخمک‌های کم‌کیفیت به تخمک‌ها سالم

نارسایی تخمدان، دلیل ناباروری دسته‌ای از زنان است. پژوهشگران موفق شده‌اند که شیوه‌ای برای کمک به این زنان، پیدا کنند. در این شیوه تخمک‌های بالغ سالم تولید می‌شود.

به این شیوه «فعال‌سازی داخل لوله آزمایش» گفته می‌شود که برای آن باید یک تخمدان یک قسمتی از بافت یک تخمدان برداشته شود و سپس در معرض پروتئین‌ها و یک سری عوامل رشد قرار بگیرند، تا فولیکول‌های نابالغ به فولیکول‌های حاوی تخمک تبدیل شوند. بافت، سپس دوباره به بدن پیوند می‌شود و نزدیک لوله‌های فالوپ کاشته می‌شود.

تا حالا ۲۷ زن، داوطلب آزمایش این شیوه شده‌اند، که از این عده پنج نفر تخمک‌های زنده تولید کرده‌اند، یکی حامله است و دیگری هم یک فرزند سالم به دنیا آورده است. 

۴- قرص مدفوع!

نه! در عنوان این بخش غلو کرده‌ایم، این قرص دقیقا یک تکه مدفوع نیست، بلکه از باکتری‌های مدفوع ساخته شده است.

روده‌های ما انباشته از باکتری‌هایی هستند که برای سلامت ما مفید هستند، این باکتری‌ها به هضم غذا و بی‌اثر کردن باکتری‌های زیان‌آور کمک می‌کنند. همین باکتری‌ها هستند که برای مثال باکتری‌ای به نام کلستردیوم دیفیشیل را که می‌تواند باعث اسهال و التهاب کشنده روده بزرگ شود، سرکوب می‌کنند.

مجتمع کردن این باکتری‌های در یک قرص، ایده درخشان دکتر توماس لویی از دانشگاه کالگاری بوده است.

از ۲۷ بیماری که این کپسول ژلی را آزمایش کردند، هیچ یک دچار عفونت دوباره با کلستردیوم نشدند.

البته پیش از این هم از باکتری‌های مدفوع برای درمان این بیماران استفاده می‌شد، اما در شیوه قبلی موسوم به پیوند مدفوع که در یک پزشک بیشتر در مورد آن توضیح مشروح داده بودم، باکتری‌های از طریق یک لوله بینی-معدی وارد دستگاه گوارش می‌شدند. پس با شیوه جدید هم مواد سمی غیرضروری وارد بدن نمی‌شوند و هم شیوه بسیار ساده‌تر است. 

۵- شیوه‌ جدیدی برای پیوند مو

در شیوه مرسوم پیوند مو، فولیکول‌های مو از پشت سر یک فرد طاس، به جلو منقل می‌شوند. پیوند مو معمولا ۸ ساعت طول می‌کشد و جای زخم بزرگی هم در عقب سر فرد، باقی می‌گذارد. در این شیوه تعداد کلی موهای یک فرد زیاد نمی‌شود، بلکه موها از منطقه پرتراکم به جایی که مویی نیست یا تراکم موی کمی دارد، منتقل می‌شود.

اما در شیوه جدید پژوهشگران دانشگاه کلمبیا، وصله کوچکتری از پوست را برمی‌دارند، سلول‌های ریشه مو را در آزمایشگاه کشت می‌دهند و بعد آنها را به پوست بی‌مو تزریق می‌کنند. با این شیوه به جای جابجایی مو، واقعا تعداد موهای فرد، زیاد می‌شود.

اگر بخواهم بیشتر توضیح بدهم باید بگویم که ۴۰ سال است دانشمندان متوجه شده‌اند که اگر سلول‌های پاییلای پوست را در جوندگان پیوند بزنند، این سلول‌ها باعث برنامه‌ریزی سلول‌های پیرامونی پوست و تشکیل فولیکول مو می‌شوند. اما در مقام عمل در انسان، سلول‌هایی پاپیلایی که کشت داده می‌شدند، این توانایی مهم را از دست می‌دادند. در شیوه جدید این توانایی سلول‌های پاپیلا حفظ می‌شود.

اما شیوه آزمایش این روش نو، هم در نوع خود جالب بود: پژوهشگران پوست اضافه شیرخوارهایی را ختنه می‌شدند، برداشتند و به موش‌ها پیوند زدند! دلیل این کار این بود که این پوست، هیچ فولیکولی ندارد و بنابراین اگر مویی با اقدامات دانشمندان در آن رشد می‌کرد، این موی جدید ناشی از رشد فولیکول‌های دیگر منطقه نبود و از همان سلول‌های تزریقی با روش جدید، منشأ گرفته بود.

منبع برای مطالعه بیشتر

۶- تزریق یک دوز واکسن ضد ویروس پاپیلوما، هم ممکن است اثر حفاظتی علیه این ویروس ایجاد کند

واکسن ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از زگیل‌های تناسلی و سرطان دهانه رحم است، اما تنها نیمی از دختران و پسران در سنین ۱۱ و ۱۲ سالگی، سه دوز مرسوم واکسن را دریافت می‌کنند.

خوشبختانه، تحقیقات جدید نشان داده‌اند که تنها یک دوز از این واکسن، باعث ایجاد پادتن‌هایی به میزان ۲۴ بار بیشتر از عفونت واقعی با این ویروس می‌شود. این یافته با تحقیق روی زنان کوستا ریکا، به دست آمد.

هنوز مشخص نیست که این سطح از پادتن‌ها می‌توانند برای حفاظت در برابر عفونت کافی باشند و احتمال ابتلا به سرطان را کم کنند یا نه. اما این یافته این احتمال را برمی‌انگیزد که تزریق یک دوز واکسن هم مفید است. 

۷- کلون کردن با سلول‌های پوست انسان

در سال ۱۹۹۶، گوسفندی با نام «دالی»، نخستین پستاندار کلون‌شده دنیا شد. در شیوه کلون کردن، هسته یک سلول بالغ را در فرایندی به نام انتقال هسته، به داخل تخمکی که هسته‌اش را برداشته‌اند، منتقل می‌کنند. سپس با تحریک شیمیایی و الکتریکی، این هسته بالغ را وادار به تقسیم می‌کنند.

پیش از این دانشمندان کره‌ای مدعی انجام این کار در انسان شده بودند، اما به زودی مشخص شد که آنها تقلب کرده‌اند و به جای یک هسته بالغ، از هسته یک سلول تخم که با لقاح آزمایشگاهی یا IVF حاصل شده بود، استفاده کرده‌اند.

اما این بار، شوخرات میتالیپوف -استاد دانشگاه اورِگان- واقعا موفق به انجام این کار شده است، البته این پژوهش آنها منجر به تولید یک انسان کلون‌شده نشد و تنها به منظور تولید سلول‌های بنیادی جنینی صورت گرفته بود، با این تحقیق این امید زنده شده که در آینده با ثمرات این آزمایش بشود، به سلول‌های بنیادی‌ای رسید که برای درمان آلزایمر و بیماری‌های قلبی یا دیابت بشود از آنها استفاده کرد.

۸- نخستین آزمایش خانگی بارداری که می‌تواند سن حاملگی را هم نشان بدهد

آزمایش خانگی حاملگی (بیبی چک) تا حالا فقط بگوید که زنی بادار است یا نه و اطلاعاتی در مورد سن حاملگی نمی‌داد اما سازمان غذا و داروی آمریکا FDA یک تست خانگی جدید به نام Clearblue را تأیید کرده است که می‌تواند سن حاملگی را هم با سنجش هورمون HCG تخمین بزند. این وسیله می‌تواند به زن باردار بگوید که از مدت زمان حاملگی‌اش یک تا دو هفته دو تا سه هفته یا بیشتر از سه هفته گذشته است و در مورد زمان‌های حاملگی بیشتر مسلما چیزی نمی‌تواند بگوید.

۹- تغییر معیارهای تجویز داروهای پایین‌آورنده کلسترول 

انجمن قلب آمریکا و کالج آمریکایی بیماری قلب، باز هم ضابطه‌های درمان کلسترول را تغییر داده‌اند.

کلسترول خون شما باید در چه حدی حفظ شود؟

باید بگوییم، بستگی دارد که وضعیت شما چطور باشد. در واقع بر حسب سن، جنس، سیگاری بودن، مبتلا بودن به پرفشاری خون یا بیماری‌های قلبی، کلسترول «نرمال» متفاوت است.

با معیارهای جدید، بیماران به صورت هدفمندتری تحت درمان با داروهای کاهنده کلسترول (استاتین‌ها) قرار می‌گیرند.

توصیه می‌کنم اگر پزشک هستید این فایل PDF را دانلود کنید و مطالعه کنید. 

۱۰- گامی به سوی محو ایدز: شیرخوار آلوده به ویروس HIV که شفا یافت

باورنکردنی است! دکتر هانا گای -یک متخصص اطفال دانشگاه میسیسیپی- هم آزمایش‌ها را دوباره چک کرد یا مطئن شود:

داستان این است که یک نوزاد متولدشده از بیمار مبتلا به ایدز داشت که ویروس HIV آلوده شده بود، اما دو سال بعد از تولد، این شیرخوار دیگر تقریبا عاری از ویروس است و او از نظر «عملکردی» شفا یافته است.

این نوزاد، بعد از تولد علایم عفونت را نشان داده بود، بار زیاد ویروس در خون او با ترکیبی از سه داروی ایدز که پیشتر تنها در یالغین استفاده می‌شد، درمان شد.

البته باید خاطرنشان کنیم که برای کاهش احتمال انتقال ویروس HIV از یک مادر به نوزاد، مادر و نوزاد با یک داروی ضد ویروسی درمان می‌شوند. اما در این مورد چون خود مادر مطلع نبود که آلوده است، این کار صورت نگرفته بود.

پس به ناچار از ترکیب سه دارو استفاده شد، نوزاد به دارو پاسخ داد و حتی هنگامی که دارو قطع شد، باز هم بار زیاد ویروسی در بدن او مشاهده نشد.

دانشمندان پیش از این توانسته بودند که با شیوه‌های جدید درمانی، به میزان شصت درصد ماندن بیماران در مرحله نهفته بیماری را بیشتر کنند. اما این گزارش مورد جدید، این امید را زنده کرده است که اگر درمان ضد ویروس زودهنگام شروع شود، شانس متوقف کردن بیماری هم وجود دارد.