.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

ام اس به عنوان بیماری خاص

درخواست مبتلایان به ام اس از دولت
ما را به لیست بیماران خاص اضافه کنید

از دولت درخواست می کنیم تکلیف «خاص» بودن بیماری ام اس روشن شود تا اگر قرار است بیمار خاص باشیم، همه جا بیمار خاص باشیم. به گزارش «وطن امروز»، حسین کاکاوند، دبیر ستاد برگزاری هفته ام اس با تاکید بر اینکه ام اس یک بیماری ویژه و خاص است، گفت: از دولت درخواست می کنیم تکلیف «خاص» بودن بیماری ام اس روشن شود تا اگر قرار است بیمار خاص باشیم، همه جا بیمار خاص باشیم. کاکاوند به بیان گوشه ای از مشکلات مبتلایان به ام اس در مواجهه با دستگاه ها و نهادهای دولتی پرداخت و افزود: وقتی یک مبتلابه ام اس به وزارت کار می رود به او می گویند: «تو بیمار خاص هستی و نمی توانیم شغلی به تو بدهیم، به بهزیستی برو تا در گروه حمایتی معلولان قرار بگیری. در این صورت شاید شغلی برایت پیدا شود». وی اظهار داشت: وقتی همان بیمار به بهزیستی می رود، به او می گویند که «بیمار ام اسی باید ویلچری باشد تا بتوانیم به او خدمات بدهیم».به گفته دبیر ستاد برگزاری هفته ام اس، مبتلایان به ام اس در یک سردرگمی هستند. در حالی که ام اس، بیماری ویژه ای است. تعدادی از مبتلایان به ام اس روی پاهایشان راه می روند و اموراتشان را می گذرانند، تعدادی هم هستند که از وسایل توانبخشی استفاده می کنند اما تعدادشان نسبت به کل مبتلایان زیاد نیست. کاکاوند خاطرنشان کرد: متاسفانه جامعه یک جا مایل است به بیمار مبتلابه ام اس به چشم یک فرد بدون مشکل بنگرد و گاهی هم به چشم معلولی که ویلچرنشین است.
    
     
   منبع: وطن امروز، ش 1320 تاریخ 29/2/93، ص4 (اجتماعی)

درمان ام اس با هورمون بارداری

       پژوهش های محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد که هورمون بارداری، یک روش ساده برای درمان ام اس است.
    به گزارش ساینس، بارها دیده شده است که علایم ام اس در دوران بارداری فروکش می کند و پس از زایمان، دوباره ظاهر می شود. این موضوع محققان را بر آن داشت تا تحقیقات گسترده ای را در رابطه با بارداری و ام اس آغاز کنند.
    نتایج تحقیقات نشان می دهد در دوران بارداری هورمونی به نام oestriol در بدن ترشح می شود. این هورمون سیستم ایمنی بدن مادران را سرکوب می کند تا به جنین آسیبی وارد نشود.
    استاد دانشگاه کالیفرنیا با تزریق این هورمون به مبتلایان ام اس، متوجه شد علایم بیماری در آنان کاهش یافته است.
    در این آزمایش روزانه 8 میلی گرم oestriol به بیماران تزریق می شد.
    عود مجدد بیمارانی که به مدت یک سال توسط این هورمون درمان شدند 47درصد کمتر از افرادی بود که با داروهای متداول درمان شده بودند.
    نتایج تست های شناختی زنانی که با هورمون بارداری هورمون درمانی می شدند، نسبت به روش های مشابه بالاتر بود؛ به این معنی که احتمال ترمیم سلول های آسیب دیده مغز در این روش وجود دارد.
    فروش هورمون oestriol در آمریکا مجاز نیست ولی در اروپا به عنوان داروی پیشگیری از پوکی استخوان در زنان یائسه استفاده می شود.
    محققان بر این باورند که ممکن است این هورمون در مردان مبتلابه ام اس نیز موثر باشد ولی هورمون تستوسترون گزینه بهتری است که در دستور کار پزشکان قرار دارد. تستوسترون در مغز مردان به استروژن تبدیل می شود که ممکن است بدن را در برابر ام اس محافظت کند.
    میزان ترشح هورمون تستوسترون در بدن مردان پس از 30سالگی، هر ساله یک درصد کاهش پیدا می کند؛ بنابراین ممکن است این موضوع پاسخ این سوال باشد که چرا مردان بیشتر در اواسط 30 تا اوایل 40 سالگی به ام اس مبتلامی شوند.
    مدیر این پروژه در سال 2007 مقدار کمی از هورمون تستوسترون را روی مردان آزمایش کرد. نتایج نشان داد که این هورمون باعث کاهش افسردگی مردان و بهبود فرآیند شناختی مغز می شود. البته بیان نتایج رسمی در این زمینه نیازمند تحقیقات گسترده تری است.

ام اس و راه های پیشگیری از آن

ام اس بیماری است که 150 سال پیش شناخته شد. این اختلال مربوط به سیستم اعصاب مرکزی است و نوعی بیماری التهابی است که ماده سفید مغز و نخاع را درگیر می کند.
    در سال های اخیر دیده شده که ماده خاکستری نیز در ابتلابه این اختلال موثر است.
    هنوز دلیل خاصی برای ابتلابه این بیماری شناخته نشده است، اما برخی ویروس ها، با موقعیت جغرافیایی که افراد در آن زندگی می کنند، و سبک زندگی و کم شدن فعالیت بدنی ارتباط دارد.
    ام اس در شمال اروپا، آمریکای شمالی، استرالیا، آمریکای جنوبی و برخی نواحی شمال آفریقا شایع است و شیوع این بیماری در کشورهای آسیای شرقی مانند چین و ژاپن کمتر از سایر نقاط جهان است.
    برخی شواهد حاکی از کمبود ویتامین D در مبتلایان است. همچنین این اختلال با سبک زندگی شهرنشینی ارتباط دارد، چرا که موجب کم شدن تحرک می شود.
    استرس در بروز این بیماری نقش دارد به طوری که ام اس در جوانانی که سال های اولیه ازدواج را پشت سر می گذارند یا در سال اول ورود به دانشگاه هستند، دیده شده است.
    همچنین ژنتیک می تواند در ابتلابه این اختلال موثر باشد، مطالعات نشان می دهد در برخی خانواده ها ام اس شایع تر از بقیه است. این موضوع نشان می دهد اگر در خانواده ای یک نفر دچار این بیماری باشد، امکان ابتلای سایر افراد نیز وجود دارد.
    برخی معتقدند ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلابه ام اس موثر است. باید گفت ژن خاص این بیماری در صورتی که در شرایط محیطی خاص قرار گیرد، می تواند تظاهر پیدا کند.
    درمان های موجود بر سیر بیماری تاثیر می گذارد اما در حال حاضر درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد. داروهایی که تجویز می شود، 35 تا 60 درصد موثر هستند.
    درمان های توانبخشی نیز موجب رفع اشکالات حرکتی و گفتاری مبتلایان می شود.
    شیوع بیماری ام اس در جهان به 3 دسته بالا، متوسط و پائین تقسیم می شود: کانادا یکی از کشورهایی است که شیوع بیماری در آن بالااست، جنوب اروپا و بخش هایی از خاورمیانه نیز از نظر شیوع وضعیت متوسط دارند و این اختلال در چین و ژاپن کمتر شایع است.
    بنا بر تحقیقات انجام شده شیوع ام اس در پنج سال اخیر در ایران روبه افزایش است به طوری که از هر 100هزار نفر 100 نفر به این اختلال مبتلاهستند.
    همچنین آمارها نشان می دهد در تهران از هر 100 هزار نفر 70 نفر ام اس دارند. در حال حاضر بالاترین شیوع این اختلال در آسیا و اقیانوسیه مربوط به شهر اصفهان است.
    محققان می گویند خود مراقبتی در همه بیماری ها با روش صحیح زندگی امکان پذیر است، اما زندگی آپارتمان نشینی موجب کاهش فعالیت های فیزیکی و محرومیت از آفتاب شده است چنانچه آفتاب از پشت شیشه بتابد، برای تامین ویتامین D ارزشی ندارد، در حالی که ویتامین D نقش مهمی در جلوگیری از این اختلال دارد.
    مصرف غذاهای خانگی، ورزش و در معرض نور آفتاب بودن یا تامین ویتامین D از طریق دارو در کاهش ابتلابه این اختلال موثر است. همچنین گنجاندن میوه، سبزیجات تازه، لبنیات کم چرب و چربی های کمتر اشباع شده در پیشگیری از این بیماری بسیار موثرند.
        
   منبع : کیهان، ش 20778 تاریخ 30/2/93، صفحه 6 (دانش و پژوهش)  

تعرفه‌های درمان ۹۳ تصویب شد

 

وزیر بهداشت:

خبرگزاری تسنیم: وزیر بهداشت با هشدار به روسا و پرسنل بیمارستان‌ها که در مسیر اجرای تحول طرح سلامت همراهی نکنند، از تصویب و تایید تعرفه‌های درمان ۹۳ توسط هیات وزیران خبر داد و گفت: البته بخشی از تعرفه‌ها مربوط به K جراحی هنوز تعیین تکلیف نشده است.

به گزارش حوزه سلامت خیرگزاری تسنیم، سید حسن هاشمی در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی پیرامون ارزشیابی و پایش طرح تحول نظام سلامت اظهارداشت: گزارش‌های روسای دانشگاه‌ها پیرامون اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستان‌ها بسیار امیدوارکننده بوده است، به طوریکه استان‌ها و شهرستان‌ها پیشگام تر از تهران هستند و شور و شوقی بیشتری به خاطر وجود مشکلات کمتر نسبت به پایتخت، در آنها دیده می‌شود.

وزیر بهداشت افزود: این طرح تاکنون رضایت مندی مردم و بیماران را به همراه داشته است، هرچند کمبودهای مزمنی نیز وجود دارد که انتظار نمی‌رود این کمبودها بلافاصله برطرف شود.

وزیر بهداشت عنوا کرد: تعرفه‌های بخش دولتی و خصوصی که در شورای عالی بیمه تصویب شده بود، دیروز مورد تایید هیات وزیران قرار گرفت و ابلاغ خواهد شد. همه اعضای هیات وزیران نیز انتظار دارند که جامعه پزشکی خود را موظف به رعایت تعرفه‌های مصوب باشند، البته سیستم‌های نظارتی نیز در سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت روی اجرای تعرفه‌ها نظارت خواهند داشت.

به گفته هاشمی در مورد بخشی از تعرفه‌ها مربوط به K جراحی هنوز تعیین تکلیف نشده است. در این رابطه در حال هماهنگی با انجمن‌ها و دانشگاه‌های مختلف هستیم تا ظرف یکی دو ماه آینده میزان این تعرفه نیز مشخص شود.

وی افزود:براساس توافقی که با شاغلان بخش خصوصی داریم مقرر شده است که طی دو سه سال آینده در این بخش نیز به تعرفه‌های واقعی برسیم. امسال تعرفه این بخش 25 درصد نسبت به سال 92 تفاوت دارد. از بخش خصوصی انتظار همکاری و رعایت شرایط موجود را داریم.

هاشمی با بیان اینکه نگاه دولت به بخش خصوصی نسبت به دولت‌های قبل متفاوت است، بیان کرد: در چهار سال گذشته تعرفه‌ها در بخش جراحی علی رغم تغییر نرخ ارز و تورم هیچ تغییری نکرده بود، ولی دولت در قدم اول نگاه مثبت  خود را به بخش خصوصی نشان داد و امیدوار است تعرفه‌ها از سوی این بخش رعایت شود.

وزیر بهداشت افزود: با قاطعیت و شدت نظارت‌ها را دنبال می‌کنیم. اگر هر کسی از روسای بیمارستان‌ها گرفته تا پرسنل فعال در بیمارستان‌ها در ادامه مسیر اجرای این طرح، همراهی نکنند، به نحوی عمل خواهیم کرد که بتوانیم با قاطعیت طرح تحول را دنبال کنیم. طرح تحول نظام سلامت مرتبط با کل نظام است و همه مشتاقند که این طرح به خوبی دنبال شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وی در پایان خاطرنشان کرد: رسانه‌ها هم اشکالات این طرح را با ظرافت بیان کرده اند و هم رضایت مردم را به تصویر می‌کشند و این حرکت رسانه‌ها جای قدردانی دارد.