متخصصان تغذیه خوردن ماهی با
لیموترش را توصیه می کنند چون نه تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می دهد
بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می کند. دکتر رضایی در این
باره می گوید: مصرف مقادیر زیاد چاشنی هایی چون لیموترش و انواع ترشی ها
به همراه ماهی به دلیل آن که هردو طبع سردی دارند بخصوص برای سرد مزاجان
توصیه نمی شود، چون ضمن این که سبب بی حالی، ضعف و هضم سخت غذا می شود،
تشدید کننده بیماری های سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و... است .
در روایات اسلامی آمده است اگر ماهی بخصوص شب هنگام خورده شود و با مصلحاتش
همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به
همراه ادویه جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید کننده ام اس و
سکته خواهد بود . بهترین چاشنی ماهی آب نارنج و سیر است که هم فواید بی
شمار و هم طبع گرمی دارند. این متخصص درخصوص مصرف ماهی تن کنسروی به همراه
تخم مرغ می گوید: در طب سنتی مصرف تخم مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به همراه
ماهی منع شده است، زیرا تولید سودا می کند و بر خلق و خوی افراد تاثیر منفی
گذاشته و سبب تشدید بیماری های مزمن، افسردگی و یبوست می شود.
در نتیجه
ماهی باید در فصل گرما و به همراه مصلحاتش خورده شود. به گفته دکتر رضایی،
ماهی برای سردمزاجان یعنی کسانی که پوست سرد و در کل جنب و جوش کمی دارند
یا در مجاورت با هوای سرد یا باد کولر دچار سردرد و رخوت می شوند مناسب
نیست