.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

من و ام.اس در حسرت یک دوش آب گرم

من و ام اس 
در حسرت یک دوش آب گرم!


به سفیدی های نقش بسته بر دوش آب می نگرم. دستم را زیر آب می گیرم؛ سرد سرد است.
سرم را به تنهایی زیر آن می گیرم. آب ولرم به چاه آب هدایت می شود، گرم نیست، اصلا گرم نیست، داغ داغ است؛ مثل آفتاب ظهر قله!

می دانم که برای سال ها، چیزی شبیه همین «حمام گرم» یک تست تشخیصی برای بیماری «ام اس» بوده است؛ یعنی همان چیزی که ماه ها و سال های زیادی بر من حرام بوده است.
کسی در ذهنم می خندد؛ «بر من حرام باد تپش های قلب شاد!» به کسی می اندیشم. به پسر بیماری هم سن و سال در دزفول. به گرمای لمس آور تنفس در ریه های او. به تنهایی ها و ناله هایش. به نایستادن هایش. به تنهایی و ابهام آینده اش. خشم در رگ هایم جاری می شود از این «وضعیت». نمی شود، نمی شود که بشود.

 «دوش آب گرم ممنوع!» چشم های پزشک در مقابل ذهنم روشن می شود. دندان هایم بر هم می لغزد. آب گرم را تا انتها باز می کنم. یک باره زیر آن می ایستم. همه تن گرم می شوم، در حسرت یک حمام گرم!

پزشکان پیش از این، فرد مشکوک به بیماری «ام اس» را در داخل یک مخزن حاوی آب داغ فرومی کردند و در صورتی که علائم بیماری بدتر شد، مشاهده می کردند، «ام اس» را تشخیص می دادند.
ستون فقرات آرام می شود، تن زنده می شود. اما همه شادی ها و احیا چند لحظه بیشتر طول نمی کشد. چند دقیقه هم دل خوش نمی شود، بدن داغ می شود. پاها سست، چیزی در دستانم حرکت می کند. زیر پوستم می خزد. خود را نشسته روی زمین می یابم. بی جان، ناتوان و سِر. شیر آب را می بندم، راهی نیست. ناچار آب سرد را باز می کنم. ثانیه ها می گذرد و دقیقه ها. آرام می شوم. کمی توان به جان باز می گردد، برمی خیزم. داستان تکراری حسرت برای یک دوش آب گرم تکرار می شود. تابستان است و دردسرهایش. تابستان است و ناتوانی هایش.

تابستان است و گرما و گرما و گرما. بسیاری از مبتلایان به «ام اس» در مواجهه با هوای بسیار گرم یا مرطوب، بی جان می شوند و عصبی. پرخاش می کنند و دنبال رهایی می روند. رها می شوند و توان ایستادن ندارند؛ یعنی علائم بیماری تشدید می شود.

دردسرهای ناشی از گرما فقط به تابستان ربط ندارد. چله زمستان هم اگر تب کنیم، امان می برد. عفونت هم بالا رود، باید سریع کنترل شود تا تب علائم را تشدید نکند. افزایش درجه حرارت اندک تب هم سبب می شود که فیبرهای عصبی که از قبل پوشش میلین خود را از دست داده اند، در هدایت پیام های عصبی بیشتر از قبل دچار مشکل شوند. حمام آفتاب، سونا، ورزش و حمام کردن با آب داغ نیز همین اثر را دارد. روی تخت دراز می کشم، به سقف نگاه می کنم. گوشواره های چراغ آویز تار به نظر می رسند. توان برخواستن ندارم.

چشم هایم را می بندم. می دانم کمی که بگذرد، علائم می روند و من را رها می کنند. اینها نشانه حمله جدی یا فعالیت بیماری نیستند. به زحمت برمی خیزم. کولر را روشن می کنم. تهویه بهتر علائم را کمتر می کند. باید لباس های سبک و روشن پوشید. شربت خنک می نوشم، زمان ورزش هم باید دائم آب خورد و قبل و بعد از ورزش بدن خود را خنک کرد. جلیقه های خنک کننده هم می توانند راه حل ساده و رایج باشند.
    
     منبع:  روزنامه شرق ، شماره 3198 ، نویسنده: مریم پیمان

دوباره کاسبان تحریم؟

با خروج آمریکا از برجام شرایط اقتصادی کشور تغییر کرده است. انتظار می رود در ماه های آینده درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت کاهش یابد و بر عرصه های مختلف زندگی مردم تاثیر بگذارد.
محدودیت در مناسبات بانکی بین المللی و دشواری ورود درآمدهای ارزی به کشور شرایط نامساعد کنونی را تشدید کرده است. مردم هم درباره آینده نگران هستند.
تجربه سال های 1391 و 1392 و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به جای دارو، تخصیص نیافتن ارز برای واردات دارو که سبب اعتراض خانم دستجردی، وزیر بهداشت و درمان دولت احمدی نژاد نیز شده بود و فربه شدن «کاسبان تحریم» که فریاد آقای روحانی، رئیس جمهور، نیز از عملکرد آنان به آسمان بلند شد؛ همه و همه در حافظه مردم زنده است.

بسیاری از خانواده ها نگران عزیزان بیمار خود هستند. خانمی 65 ساله گلایه می کرد که همسرش مبتلا به آب سیاه است و برای جلوگیری از نابینا شدن او باید روزانه سه بار قطره مخصوصی را در چشمش بریزد و پسرش هم گرفتار بیماری ام اس است.
 او در هفته های اخیر برای تهیه قطره چشم همسر و داروهای ام اس فرزندش با مشکل مواجه شده است. حتی در داروخانه 13 آبان نیز قطره چشم را پیدا نکرده است.
این مادر به حق نگران است که اگر پسرش داروی دوره ای ام اس را به موقع تهیه نکند، با خطر فلج پا مواجه خواهد شد.
 او از آنهایی که مردم را به صبر و تحمل دعوت می کنند، می پرسد داروهای ضروری را از کجا باید تامین کرد؟ بسیاری از خانواده های ایرانی با مشکل بی کاری سرپرست خانوار یا فرزندان دست به گریبان هستند. با افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید نگران اند که چگونه باید اجاره خانه را بپردازند و هزینه های روز افزون زندگی را تامین کنند. دیپلماسی فعال برای جلوگیری از گسترش تحریم ها از مهم ترین راهکارهای دولت برای کاهش نگرانی های مردم است. در عین حال اعمال سیاست های مناسب برای جلوگیری از بروز بحران در تامین کالاهای اساسی، از جمله دارو، ایجاد شفافیت و اعتمادسازی برای گذر از این دوران دشوار ضروری است. هرچند اختصاص ارز چهارهزارو 200 تومانی برای واردات انواع کالاهای غیرضروری سود هنگفتی را به جیب واردکنندگان سرازیر کرد؛ ولی ایجاد شفافیت و اعلام اسامی واردکنندگان و نوع کالاهای وارداتی گامی اساسی در راستای تصحیح رفتار فرصت طلبانه واردکنندگان و جلب اعتماد مردم در شرایط حساس کنونی است.

    دولت باید به روشنی تامین دارو و دیگر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را در اولویت قرار داده و از طریق همکاری گسترده با سازمان های مردم نهاد و مطبوعات و رسانه ها برای انتشار اخبار واردات و تخصیص ارز و البته کمبودهای مردم، مانع از آن شود که «کاسبان تحریم» از شرایط کنونی و نگرانی های بحق مردم سوء استفاده کنند.   

    
منبع:  روزنامه شرق ، شماره3191 ،نویسنده: زهرا کریمی * استاد اقتصاد

خیریه

رونمایی از نماهنگ کیوان ساکت به نفع بیماران ام اس



    نماهنگ «یادگار سرو» به آهنگسازی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج در تالار ایوان شمس تهران رونمایی شد.
    در این نماهنگ که با هدف حمایت از بیماران مبتلا به ام اس منتشر شد، هوشنگ ابتهاج شاعر، کیوان ساکت آهنگساز، وحید تاج خواننده، بهنام ابوالقاسم نوازنده پیانو، علی تبریزی فیلمبردار و مازیار رضاخانی به عنوان کارگردان حضور دارند. نماهنگ «یادگار سرو» ساعت ۱۸ با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقه مندان موسیقی در تالار ایوان شمس تهران رونمایی شد.
    
    
  منبع:  روزنامه دنیای اقتصاد، شماره 4371

روی خط خبر

رونمایی «یادگار سرو» کیوان ساکت
    نماهنگ «یادگار سرو» به آهنگسازی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج ساعت ۱۸ (چهارشنبه ۲۰ تیر ماه) با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقه مندان موسیقی در تالار ایوان شمس تهران و با هدف حمایت از بیماران مبتلا به ام اس رونمایی شد.

منبع:  روزنامه ایران، شماره 6823