هشتمین اتاق تمیز داروهای پروبیوتیک کشور در شیراز راه اندازی شد
هشتمین اتاق تمیز داروهای پروبیوتیک کشور با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در شیراز راه اندازی شد.
    معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آیین بهره برداری از این پروژه بیان داشت: این اتاق تمیز، یکی از حوزه های فناوری است و می تواند مرجع تولید بسیاری از داروها باشد.
    سیدبصیر هاشمی افزود: امیدواریم شاهد تولید انبوه رسیدن محصولات این اتاق تمیز باشیم که آغازی برای انجام کارهای بعدی است.
    رئیس مرکز رشد بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این آیین، گفت: دستگاه fblc برای تولید و خالص سازی پروتئین های نوترکیب به عنوان یک دستگاه استراتژیک به کار می رود که ساخت آن تاکنون، حدود 80 درصد پیشرفت داشته است.
    یونس قاسمی، اظهار کرد: این دستگاه با تکیه بر توانمندی های دانشمندان ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ساخته می شود. رئیس مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد محصولات پروبیوتیک و پره بیوتیک نیز بیان داشت: این محصولات، شامل قرص، کپسول و قطره است و خط تولید آنها به چرخه خدمت رسانی به مردم پیوسته و برای درمان مشکلات گوارشی در کودکان کاربرد دارد.
    قاسمی افزود: پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها، در مکمل های غذایی و دارویی و در طیف های مختلف بیماری استفاده می شوند.
     او با اشاره به تولید دو داروی نوترکیب «ال آسپارژیناز» و «پگ الاس پارژیناز» که برای درمان سرطان خون کودکان و داروی «اینترفورون بتا» که برای بیماری ام.اس استفاده می شود، گفت: این داروها می تواند گامی موثر برای درمان بیماران در آینده با تکیه بر دانش بومی باشد.
    اتاق تمیز عبارت است از مکانی بسیار تمیز و مناسب که از نظر قطر ذرات معلق در هوا، گرد و غبار در حد میکرون و زیرمیکرون، رطوبت، سرما، گرما و فشار مورد کنترل باشد و کار کردن درون این اتاق ها شرایط ویژه ای از نظر صحبت کردن، راه رفتن، نشستن و کار کردن دارد.
    
منبع:  روزنامه کیهان، شماره 21295 به تاریخ 12/12/94