.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

خواص خرما(ارسالی از الهام خانم)

 مطلب از الهام خانم  

خرما                       Date 

نام علمی    Phoenix dactylitera

این تیره دارای 23 جنس و 1200 گونه است که روی هم رفته تیره‌ای بزرگ و بسیار مشخص را در سراسر مناطق استوایی مرطوب تشکیل می‌دهند. مراکز اصلی انتشار نخلها عبارتند از: آفریقا ، آمازون ، سواحل استوایی آفریقا ، آسیا ، هند و مالزی. تیره نخل در دوره کرتاسه ظاهر شده و در طول دوره گسترش تنوع یافته است

خرما از جمله مواد غدائی است که خیلی سریع هضم و حل و جذب میشود.

برای خرما از دهان تا تبدیل شدن به انرژی فقط بیست دقیقه طول میکشد

ترکیبات شیمیایی:

خرما دارای 25 درصد ساکاروز ، 50درصد گلوکز ، و مواد آلبومینوئیدی ، پکتین و آب می باشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین A,B,C,E و B1،B2  ، بیوتین ، اسید فولیک و ویتامینC مقدری املاح معدنیچون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز  می باشد . آهن- پتاسیم- منیزیم ( برای عمل ماهیچه های ارادی لازم است )- گوگرد- مس- کلسیم و فسفر ( برای ساخت عضله و بافت های عصبی لازم است ).

این میوه دارای قند زیادی است. حدود70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می دهد که 60 تا 65 درصد آن قندهای گلوکز و فروکتوز و 5/2 درصد فیبر غذایی است. به همین دلیل برای افرادی که نمی توانند ساکاروز را تحمل کنند، مناسب است. گلوکز و فروکتوز از ساکاروز مشتق می شوند. این قندها به راحتی و فوراً توسط بدن جذب شده، بدون نیاز به هضم در بدن تولید انرژی کرده و یا ذخیره می شوند

مقدار فسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابی و انگور است.

دانه‌های این گروه گیاهی آلبومن دارند

در آمریکای گرمسیری از آلبومن دانه‌های گون‌ای نخل به نام فیت الفاس ماکروکارپا به عنوان عاج گیاهی استفاده می‌کنند.

صد گرم خرمای تازه دارای 163 کیلو کالری انرژی ، 9/0 گرم پروتئین ، 3/0 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ،30 میلی گرم فسفر، 3/1 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم کلسیم، 10 میلی گرم ویتامینC می باشد . صد گرم خشک آن دارای 300 کالری انرژی ، 2 گرم پروتئین ، 6/0 گرم چربی ، 73 گرم گلوسید ، 60 میلی گرم گوگرد ، 50 میلی گرم فسفر ، 650 میلی گرم پتاسیم ، 65 میلی گرم منیزیم ، 70 میلی گرم کلسیم ، 2 میلی گرم آهن ، 2/2 میلی گرم نیاسین می باشد. سدیم و ویتامینA آن قابل توجه نیست .

خواص داروئی:

اعراب از قدیم اعتقاد داشتند که خرما انرژی خورشید را  گرفته و در خود ذخیره می کنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود .

گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی دارد .

تحقیقات درباره ی خرما  نشان داده که این میوه بهشتی می تواند از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون ، معده و غیره پیشگیری کند .

خرما در درمان یبوست ، پیری زودرس ، عقب ماندگی رشد کودکان  ،  کمبود آهن در بدن ، چین و چروک صورت ، کم خونی مواد غذایی ناشی از دوران نقاهت  ، کرم های شکم ، خستگی و ... بسیار مفید و موثر است.

یکی از خواص خرما ملین بودن آن است به شرطی که 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلا فاصله یک یا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید .

خرما احشاء درون روده ها را نرم و تمیز میکند.

خاصیت دیگر خرما ، خنثی کردن اسید اضافی معده است و از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود ، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید از فرمول چینی ها درطب سنتی چینی استفاده کنید ، بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیاندازید و بعد آن را هم زده و بنوشید . خرما را بعنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید .

سدیم کمی نیز دارد. به دلیل سدیم کم آن ( 1میلی گرم در 100گرم خرما )، برای افراد دچار فشار خون بالا که بایستی رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است.

آهن موجود در آن ( 3میلی گرم در 100 گرم خرما ) یک سومRDA یا نیاز روزانه به آهن را برای مردان تامین می کند.

با مصرف کمی خرما احتیاج بدن به آهن رفع میشود  ، از آنجا که آهن نیرو دهنده گلبولهای قرمز خون است و چون خرما دارای مقادیر زیادی آهن است در جلوگیری از کم خونی و یا معالجه و درمان آن اثر خوبی دارد.

حجم بالای منیزیوم موجود در خرما باعث کاهش انواع سرطان می شود.

منیزیم و فسفر موجود در خرما برای فعالیت های مغز مفید است.

فیبر موجود در آن برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است. مطالعات فراوان نشان می دهد برای بیشتر افراد رژیم پرفیبر بسیار بهتر و سالم تر از رژیم غذایی کم فیبر است.

هسته خرما دارای ویتامین های بسیار مفیدی است که کمک زیادی به طول عمر میکند.

خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است. سعی کنید به جای قند و شکراز خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده بیشتری ببرید . ورزش کاران به علت فعالیت زیاد به طور حتم باید ازعصرانه ای مقوی که با خرما تهیه شده باشد، استفاده کنند

همچنین حتماً برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را حدود ساعت 7 بعداز ظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید .

خرما موادی  دارد که باعث انبساط رحم میشود و زایش را آسانتر و راحت تر میکند.

بعد از خوردن یک کیلوگرم خرما، 3470 کالری انرژی در بدن تولید می شود

مضرات :

مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند 

جمع آوری و تنظیم:زرنگار اخوان لیسانس کشاورزی 

با تشکر از ایشان

نظرات 4 + ارسال نظر
انعکاس آب یکشنبه 6 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 19:07 http://www.enekaseab.blogsky.com

به به عجب خواصی داره این خرما.
به منم سر بزن .منتظرم.

راوی یکشنبه 6 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 22:31

عالی بود تشکر الهام خانم و همراه عزیز

iranpix دوشنبه 7 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 13:49 http://iranpix.blogfa.com/post-653.aspx

سلام مجدد عزیز.
پستهای خیلی خوبی تو وبلاگت هست .

این پست از وبلاگ من رو هم ببینی بد نیست .
جالبه

بچه ای که دوست داره شناگر ماهری بشه !!
http://iranpix.blogfa.com/post-653.aspx

مریم سه‌شنبه 8 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 18:28

خیلی کامل و خوب بود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد