.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

فواید ویتامین سی

 

مصرف ویتامین ث ارزشمند تأثیر بسزایى در حفاظت از بدن در برابر نقص هاى سیستم دفاعى، مشکلات قلبى ـ عروقى، بیمارى هاى دوران جنینى و باردارى، مشکلات بینایى، سرطان، سکته مغزى و حتى چروک پوست و سرماخوردگی دارد.ویتامین ث ( C ) بسیار بیشتر از سایر ویتامین ها توجه پزشکان و مردم عادى را به خود جلب کرده است و البته این میزان توجه بى علت نیست. هر چه محققان بیشتر خواص این ویتامین را مطالعه مى کنند، بیشتر به نقش مهم آن در حفظ سلامتى پى مى برند.

البته مقدار پیشنهادى پزشکان براى مصرف ویتامین ث بیشتر از حدى است که یک انسان عادى از طریق رژیم غذایى روزانه اش دریافت مى کند. 

 

ادامه مطلب را بخوانید....

* میزان مصرف ویتامین ث ( C ) :
مصرف ۵۰۰ میلى گرم ویتامین ث در روز بسیار مناسب است. براى تأمین این میزان باید روزانه به مقدار کافى میوه و سبزیجات بخورید. بسیارى از مردم به علت آن که نمى توانند این میزان را از طریق رژیم غذایى تأمین کنند به مصرف قرص هاى مکمل غذایى این ویتامین روى مى آورند.

هر چند مصرف این قرص ها هیچ تأثیر منفى روى بدن ندارند (به جز برخى از آنها که به علت خاصیت اسیدى، معده را ناراحت مى کنند) اما پزشکان توصیه مى کنند که این میزان از طریق مصرف کافى میوه ها و سبزیجات تأمین شود، زیرا در این صورت بدن سایر ویتامین ها و مواد معدنى را که براى حفظ سلامتى مفید هستند دریافت مى کند.
* میزان ویتامین ث ( C ) در برخى از میوه ها و سبزیجات عبارتند از:
ـ یک پیمانه طالبى: ۵۹ میلى گرم، یک پیمانه آب پرتقال: ۹۷ میلى گرم، یک پیمانه کلم بروکلى پخته شده: ۷۴ میلى گرم، یک دوم پیمانه کلم قرمز: ۴۰ میلى گرم، یک دوم پیمانه فلفل سبز: ۶۰ میلى گرم، یک دوم پیمانه فلفل قرمز: ۹۵ میلى گرم، یک عدد کیوى متوسط: ۷۰ میلى گرم، یک پیمانه آب گوجه فرنگى: ۴۵ میلى گرم.

* فواید مصرف ویتامین ث ( C ) :
براساس تحقیقات ویتامین ث مى تواند در حوزه هاى زیر تأثیر زیادى در سلامت افراد داشته باشد.
استرس: تحقیقات نشان داده است که مصرف ویتامین ث براى افرادى که سیستم ایمنى بدن آنها به علت استرس و فشار روانى زیاد، ضعیف شده است، اثر مثبتى دارد.

ویتامین ث ماده غذایى است که نسبت به تغییرات بدن در شرایط پراسترس بسیار حساس است. از آن جایى که ویتامین ث در بدن افراد سیگارى و چاق بشدت تحلیل مى رود، مى توان گفت میزان این ویتامین در خون یکى از شاخصه هاى سلامت کلى افراد است.
* سرماخوردگى:

برخلاف تصور عموم، ویتامین ث ( C ) یک درمان براى سرماخوردگى هاى معمولى نیست اما مصرف آن در هنگام سرماخوردگى موجب مى شود این بیمارى پیشرفت نکند و به موارد پیچیده تر مانند ذات الریه و عفونت هاى ریوى تبدیل نشود.
* سکته مغزى:

پزشکان اخیراً دریافته اند افرادى که میزان ویتامین ث خون بالایى دارند ۴۲ درصد کمتر از افرادى که این ویتامین را به اندازه کافى مصرف نمى کنند، در معرض خطر سکته مغزى قرار دارند. علت این امر هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

میزان ویتامین ث ( C ) موجود در خون افرادى که میوه و سبزیجات زیادى را در رژیم غذایى روزانه خود گنجانده اند، بسیار بالا است. این افراد به علت تغذیه مناسب، انواع ویتامین ها، فیبر و موادمعدنى را به اندازه کافى دریافت مى کنند و در نتیجه از سلامت بیشترى برخوردار هستند.
* پیرى پوست:

ویتامین ث هم بر سلول هاى درون و هم بر سلول هاى بیرون بدن تأثیر مى گذارد. براى بررسى رابطه بین تغذیه و پیرى پوست، تحقیقاتى بر روى ۴ هزار و ۲۵ زن ۴۰ تا ۷۴ ساله انجام شده و نتایج آن نشان داده است هرچه میزان ویتامین ث مصرفى در افراد بیشتر باشد، احتمال ابتلا به خشکى پوست و چین و چروک صورت کمتر خواهد بود.همچنین ویتامین ث در کاهش التهابات و کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیمارى هاى قلبى ـ عروقى نقش مؤثرى دارد.
* اثرات ویتامین ث در بدن:

وجود ویتامین ث ( C ) یا اسید اسکوربیک، براى رشد، توسعه و ترمیم همه بافت هاى بدن ضرورى است. همچنین این ویتامین در بسیارى از فعالیت هاى بدن از جمله جذب آهن، سیستم دفاعى بدن، ترمیم زخم ها و حفظ و نگهدارى از غضروف، استخوان ها و دندان ها نقش مهمى دارد.

ویتامین ث یک آنتى اکسیدان است و مى تواند بدن را در برابر آسیب هاى ناشى از مولکول هاى مضرى به نام رادیکال هاى آزاد (مانند مولکول هاى مواد شیمیایى سمى و دود سیگار و غیره) حفظ کند.

رادیکال هاى آزاد مى توانند موجب بروز امراضى چون سرطان، بیمارى هاى قلبى و درد مفاصل شوند.اگر این ویتامین را همراه با آهن مصرف کنید، موجب جذب بهتر آهن مى شود.

در موارد حاد کمبود ویتامین ث ( C ) موجب بروز بیمارى اسکوربوت مى شود که نشانه هاى آن شامل ضعف، کم خونى ، کبودى، خونریزى زیاد در زخم هاى کوچک و شل شدن لثه ها هستند.

نظرات 1 + ارسال نظر
راوی جمعه 16 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 23:41

افرین

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد