.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

کلینیک های فوق تخصصی برای بیماران صعب العلاج

وزیر بهداشت نیز از عدم حمایت کافی بیمه ها از بیماران صعب العلاج گلایه دارد

بیماری های خاص و صعب العلاج خصوصا انواع سرطان ها در کشور ما آمار و عددی ندارد، شاید به همین خاطر است که وزیر بهداشت بدون اعلام عدد و رقمی تنها نسبت به افزایش شمار بیماران خاص و صعب العلاج در کشور هشدار داده و از ایجاد هرگونه کلینیک فوق تخصصی ویژه بیماران صعب العلاج سخن گفته است.
    مرضیه وحید دستجردی دیروز در جمع خبرنگاران در استان مازندران گفت: سعی ما بر این است که کلینیک های فوق تخصصی جهت درمان بیماران صعب العلاج راه اندازی شود.
    آمارهای رسمی درخصوص افزایش برخی از بیماری های صعب العلاج لزوما قابل اعتماد نیست، مثلااز سوی اداره سرطان وزارت بهداشت اعلام می شود که هرساله 70 هزار مورد به تعداد مبتلایان بیماری سرطان در کشور اضافه می شود؛ اما کارشناسان این حوزه معتقدند این آمار تخمینی است، چون ثبت آمار مبتلایان به سرطان در کشور ما تنها درخصوص برخی از انواع سرطان ها انجام می شود و آمار واقعی مسلما بیشتر از این رقم است.
    بیماری های سرطان، کلیوی، هموفیلی، تالاسمی و ام اس جزو بیماری های خاص و صعب العلاج در کشور ما تعریف می شوند. درخصوص آمار بیماران کلیوی و دیالیزی هم در کشور ما رقمی وجود ندارد؛ اما رئیس انجمن خیریه بیماران کلیوی پیش از این اعلام کرده بود که سالانه 15درصد به بیماران کلیوی افزوده می شود و هر 5 سال تعداد این بیماران در کشور 2 برابر می شود.
    درخصوص بیماران تالاسمی و هموفیلی هم آمار مشخصی موجود نیست؛ اما در حال حاضر سالانه 150 تا 200 مورد تولد تالاسمی در کشور ثبت می شود و هر بیمار تالاسمی سالانه 10 تا 15 میلیون تومان به سیستم سلامت کشور هزینه وارد می کند.بیماری ام اس هم از آن دسته بیماری هایی است که نسبت به افزایش میزان شیوع آن در کشور بشدت هشدار داده شده و گفته می شود ماهانه حدود 200 هزار تومان هزینه درمان هر بیمار ام اسی است.حالااگر این عدد و رقم های پراکنده از تعداد مبتلایان و هزینه های درمان آنها را سرانگشتی کنار هم قرار دهیم، دست کم باید به حمایت واقعی بیمه ها و وزارت بهداشت از این بیماران برسیم؛ اما متاسفانه نه تنها چنین حمایتی در کار نیست؛ بلکه وزیر بهداشت هم در این خصوص گلایه هایی دارد.
    به گفته دکتر وحیددستجردی، داروهای بیماران خاص و صعب العلاج، داروهای گرانقیمتی هستند که باید تحت پوشش بیمه ای قرار گیرند؛ اما حق فرانشیز بیماران صعب العلاج تنها 30 درصد است.
    دستجردی به ایسنا می گوید: سعی ما بر این است که این اعتبارات هرساله بیشتر شود.
        رویای افزایش اعتبارات برای بیماران خاص
    مجلس شورای اسلامی در سال 85 قانونی تحت عنوان اعتبارات بند ب تبصره 15 حمایت از بیماران صعب العلاج را تصویب کرد که این قانون در سال 86 به منظور حمایت از بیماران خاص (هموفیلی، تالاسمی، ام اس، سرطانی، آلزایمر) و کمک به تامین هزینه بیمارانی که دچار هزینه های تحمل ناپذیر هستند، ابلاغ شد.
    هرچند این اعتبار همچنان در بودجه هر سال گنجانده می شود؛ اما عدد و رقمش حدود 10 تا 15 میلیارد تومان است که ظاهرا جوابگوی نیاز هزاران بیمار بی بضاعت مبتلابه این بیماری ها نیست.
    به همین خاطر مجلس با پیش بینی اختصاص 3000 میلیارد تومان از درآمد نفت به وزارت بهداشت، ماده 32 این قانون را به حمایت از بیماران صعب العلاج اختصاص داد.
    با این تفاسیر هرچند که وزارت بهداشت اعتراضی نمی کند؛ اما با گذشت نزدیک به 7 ماه از سال هنوز از اختصاص این ارقام به بیماران خاص خبری نیست. اختصاص این ۳ هزار میلیارد تومان مشروط به این بود که اگر نفت بالای ۸۰ دلار به فروش برسد 5 / 1 دلار از آن به بخش سلامت اختصاص یابد، این در حالی است که در حال حاضر نفت با قیمت بیش از 100 دلار به فروش میرسد
     از طرفی برای سال 90 با افزایش دو برابری اعتبارات وزارت بهداشت در خصوص بیماران صعب العلاج تا 110 میلیارد تومان، قرار بودمشکلات این بیماران بهبود یابد.
    اما از گفته های دیروز وزیر بهداشت این چنین برمی آید که این بودجه نیز هنوز اختصاص نیافته است.
    وحیددستجردی با اشاره به اعتبار 110 میلیاردی بیماران خاص گفته است: سال گذشته این اعتبار 60 میلیارد تومان بود و امیدواریم با تحقق این اعتباربخشی از نیازهای درمانی و هزینه های بیمارستانی بیماران صعب العلاج پاسخ داده شود.
        نبود حمایت از بیماران خاص
    با وجود افزایش بودجه مربوط به بیماران خاص در کشور، مشکلات دارویی و بیمه ای این بیماران همچنان با چالش همراه است و گرانی دارو از جمله مشکلات عمده بیماران خاص محسوب می شود.دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تایید این مشکلات به «جام جم»می گوید: متاسفانه دفترچه های بیمه درمانی هیچ کمکی به این بیماران نمی کند؛ چراکه اغلب داروهای این بیماران تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند.به گفته شهریاری پیش بینی کارشناسان نشان می دهد برای رفع مشکلات بیماران خاص بودجه ای معادل 1200 میلیارد تومان نیاز است که متاسفانه حتی بودجه های کمتر از این میزان نیز از سوی دولت تامین نشده است.با این تفاسیر اگرچه به نظر می رسد بیماران خاص و صعب العلاج باوجود توصیه های مکرر مقامات عالی رتبه کشور، باید رنج هزینه های درمان را نیز همانند بیماری بر دوش بگیرند؛ اما اظهارات دیروز وزیر بهداشت نشان می دهد گام هایی برای رفع آنها در حال برداشته شدن است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد