.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

امیدهای رویان به درمان بیماری های مغزی و استخوانی

رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اهمیت سلول درمانی در بیماری های استخوانی و غضروفی در سطح دنیا، از اختصاص بیش از یک سوم کارآزمایی های بالینی رویان به تحقیق درباره سلول درمانی این بیماری ها خبر داد.
     دکتر حمید گورابی در افتتاحیه همایش کاربرد سلول درمانی در بیماری های استخوان و مفاصل با اشاره به این که رویان سعی کرده است یاد دکتر کاظمی آشتیانی را در طول سال های گذشته زنده نگه دارد، اظهار کرد: هر سال در روزهای درگذشت او همایش هایی را برگزار می کنیم که به خط مشی او و موضوعات مورد علاقه وی نزدیک است. این موضوعات اخلاق پزشکی و سلول های بنیادی است که امسال کاربرد آنها را در بیماری های استخوان و مفاصل بررسی می کنیم.
     وی با تاکید بر این که ارائه خدمات درمانی از طریق سلول های بنیادی بسیار پر هزینه است، گفت: رویان نیز می توانست مانند بسیاری از مراکز تنها علم تولید کند و مقاله بنویسد که در این صورت در ارزیابی های کنونی کشور نیز جایگاه بالاتری پیدا می کرد؛ اما خصوصیت اصلی دکتر کاظمی آشتیانی این بود که از هر تحقیقی برای ارتقای سلامت جامعه و مردم استفاده شود.
     به گفته رئیس پژوهشگاه رویان کارآزمایی های بالینی این مجموعه در زمینه هایی مانند درمان جوش نخوردگی استخوان، آرتروز و ترمیم استخوان پس از بیماری ها و حوادث، انجام می شود که ارائه خدمات در این زمینه برای رویان از دو راه امکان پذیر خواهد بود.
     رئیس پژوهشگاه رویان افزود: این پژوهشگاه مشتاق است که پس از ارتباط با مراکز و آموزش متخصصان کشور برای سلول درمانی بیماری های استخوان و غضروف، سلول های تولید شده را در اختیار این مراکز قرار دهد که همایش کاربرد سلول درمانی در بیماری های استخوان و مفاصل نیز با هدف آغاز این آموزش ها و ارتباطات برگزار شده است.
    موفقیت محققان کشور در درمان بیماریهای استخوان
    پزشک مسئول گروه ارتوپدی پژوهشگاه رویان از ارائه روش درمان برای 6 بیماری استخوانی خبر داد و گفت: با تزریق سلول مزانشیم به داخل زانو، لگن و مچ پا موفق شدیم تا 70 درصد تعویض مفصل را به تعویق بیندازیم.
     دکتر محسن عمادالدین آرتروز را یکی از معضلات ارتوپدی دانست و افزود: آرتروز یکی از مشکلاتی است که افراد بسیاری از آن رنج می برند و گاهی مجبور به تعویض مفصل می شوند.
     وی کندگی غضروف را از دیگر معضلات ارتوپدی ذکر کرد و گفت: در جوان ها به دلیل مشکلات مختلف تکه های غضروف کنده می شود و گاهی این امر منجر به آرتروز می شود.
     عمادالدین با بیان اینکه برای درمان این موارد در دنیا از روشی به نام روش «کشت غضروف» استفاده می شود، اضافه کرد: در این تحقیقات به این روش دست یافتیم و توانستیم با کشت غضروف این روش را برای بیماران تجویز کنیم.
     عمادالدین به ویژگی های عارضه سیاه شدن سر استخوان ها اشاره کرد و ادامه داد: این عارضه در ناحیه های مختلف مانند لگن ایجاد می شود و روشهای درمانی که در دنیا برای درمان این عارضه استفاده می شود به نام دکوردینیشن است.
     وی توضیح داد: در این روش ته استخوان تراشیده و خالی و سلول های جدیدی در آن ناحیه وارد می شود.
     این پزشک متخصص ارتوپد از اجرای این روش در کشور خبر داد و گفت: این روش با استفاده از سلول های مزانشیم بر روی 10 بیمار انجام شده و نتایح آن نیز در حال بررسی است که آیا با این سلول توانستیم به 60 درصد بهبود برسیم یا خیر.
      امیدهای تازه برای مبتلایان به MS
    همچنین محققان پژوهشگاه رویان تحقیقاتی را بر روی 3 بیمار مغزی و عصبی در دست اجرا دارند و امیدوارند بتوانند با استفاده از سلولهای بنیادی روشی را برای بهبود بیماران مبتلاارائه دهند.
     دکتر لیلاعرب، مجری طرح با بیان اینکه در حوزه مغز و اعصاب 3 پروژه در این پژوهشگاه اجرایی شده است، افزوده: این سه پروژه تحقیقاتی شامل استفاده از سلول درمانی در بیماری های فلج مغزی، MS و ALS می شود که در حال اجرا است.
     عرب با تاکید بر اینکه در این طرح سلولهای بنیادی به داخل نخاع تزریق شد، ادامه داد: پس از 6 ماه تزریق به نتایج خوبی دست یافتیم از این رو طرح دومی را در این زمینه اجرایی کردیم و براساس آن مجدداً اقدام به تزریق سلولهای بنیادی کردیم. این محقق با اشاره به جزئیات تحقیقات پژوهشگاه رویان در زمینه بیماری MS خاطرنشان کرد: برخی از بیماران مبتلابه ام اس مقاوم به دارو محسوب می شوند به این معنا که علی رغم استفاده از دارو، سیر بیماری همچنان سیر پیش رونده دارد لذا تصمیم گرفتیم نقش سلولهای بنیادی را بر روی این بیماران بررسی کنیم.
     عرب به بیان نحوه اجرای این تحقیقات پرداخت و ادامه داد: برای این منظور بیمارانی را انتخاب و سلولهای بنیادی مزانشیم را به آنها تزریق کردیم.
     وی با بیان اینکه این طرح به نیمه های اجرا رسیده است، یادآور شد: در حال حاضر نمی توانیم نتایج را اعلام کنیم چرا که این تحقیقات به صورت Blind در حال اجرا است و پزشکان نمی دانند که به کدام یک از بیماران سلول تزریق شده است ولی برخی از بیماران بهبود قابل توجهی داشته اند و پزشکان تصور می کنند این افراد بیمارانی هستند که سلولهای بنیادی را دریافت کردند.
     وی ابراز امیدواری کرد که طرح MS ادامه یابد تا با تغییراتی در زمینه نوع سلول بنیادی، طرز تزریق و دفعات تزریق، بهترین شیوه را برای درمان ارائه دهیم.
     این محقق پژوهشگاه رویان از تلاش این پژوهشگاه در زمینه روشی برای بهبود زندگی بیماران مبتلابه بیماری ALS خبر داد و گفت: در این بیماری بیماران به 3 گروه تقسیم شدند که در گروهی به صورت داخل نخاعی، گروه دیگر از طریق تزریق داخل بطن مغزی و گروه دیگر به صورت داخل وریدی سلولهای بنیادی را دریافت کردند.
     مجری طرح ابراز امیدواری کرد که تا یک سال آینده بتوانند به نتایج امیدوار کننده ای برسند.
     
      روزنامه ایران، ش5273 تاریخ 24/10/91

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد