.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

ارتباط نمک با بیماری های خودایمنی

سیستم ایمنی سالم به طور طبیعی نقش مهمی در تعادل بدن دارد اما چنانچه در عملکرد سیستم ایمنی اختلاف به وجود آید، فرد به بیماری های خود ایمنی دچار می شود زیرا تضعیف سیستم ایمنی بدن با حمله سلول ها به بافت های خودی همراه است.
     در واقع در این حالت سیستم ایمنی بدن سلول های خودی را به عنوان عامل بیگانه شناسایی کرده و به آن ها حمله می کند. در مطالعات منتشر شده در مجله زیست شناسی نیچر گفته می شود مقدار نمکی که می خوریم ممکن است به طور غیرمستقیم بر سیستم ایمنی تاثیر بگذارد.
     محققان در این مطالعه روی گروهی از سلول های ایمنی موسوم به سلول های T تمرکز کرده اند زیرا این سلول ها نقش بسیار مهمی در پاکسازی عوامل بیماری زا و پاتوژن ها و همچنین بیماری های خودایمنی دارند.
     سلول TH17در تعدادی از بیماری های خودایمنی دخیل است.
    پژوهش ها نشان می دهد بعضی از انواع بیماری های خودایمنی ممکن است با تولید بیش از حد یک نوع از سلول های ایمنی موسوم به TH17 گره بخورد، این نوع از سلول های T از عوامل بیماری زا محافظت می کنند.
     با این حال، سلول های TH17 در بیماری هایی مانند مالتیپل اسکلروزیس (MS)، پسوریازیس ، آرتریت روماتویید و اسپوندیلیت ankylosing دخیل هستند به طوری که درمان برخی از این بیماری ها مانند پسوریازیس نیازمند دستکاری سلول های T است.     تاکنون، دانشمندان تلاش زیادی کرده اند تا مکانیسم مولکولی تولید بیش از حد سلول های TH17را شناسایی کنند. آنان تا حدودی با استفاده از روش های معمول در محیط آزمایشگاهی توانستند فعال شدن سلول های بومی بدن را علیه سلول های خودی با استفاده از RNA و دستکاری ژن بیابند.
     حاصل تحقیقات آزمایشگاهی روشن کرده است نمک با نفوذ در سیستم عصب مرکزی محیطی ناشی از آنتی ژن سلول های خاص TH17 را تقویت می کند.
     افزایش مصرف نمک در رژیم غذایی ممکن است عامل خطر زیست محیطی برای توسعه بیماری های خودایمنی از طریق القای تولید سلول های پاتوژنیک یعنی سلو های TH17 باشد.
     محققان می گویند: این مطالعه به این معنی نیست که رژیم غذایی با نمک بالابه تنهایی باعث ایجاد بیماری های خودایمنی می شود، بلکه نمک زیاد در رژیم غذایی در تولید سلول های T نقش مهمی دارد زیرا ژن ها در انواع بیماری های خودایمنی مرتبط هستند.
     محققان احتمال می دهند عوامل زیست محیطی، عفونت، سیگار کشیدن، کاهش نور خورشید و ویتامینD ممکن است این نوع بیماری ها را تشدید کنند. نمک در فهرست عوامل زیست محیطی قرار می گیرد. محققان در حال حاضر در حال بررسی ارتباط بین نمک و بیماری های خودایمنی هستند.
     آنان از طریق مطالعات دقیق اپیدمیولوژیک در انسان این موضوع را به طور دقیق بررسی می کنند تا با بررسی نتایج دقیق، اهداف دارویی را در این زمینه دنبال کنند.
     
      ایران، ش5357 تاریخ 15/2/92، ص13 نویسنده: حمید محبوبی

نظرات 1 + ارسال نظر
آوا سه‌شنبه 17 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 12:45 http://job.dayanshop.com/

سلااااااااام عزیزم ★ تبریک میگم خیلی وب خوبی داری ★ خوشحال میشم به منم سر بزنی❤❤❤

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد