پژوهشگران می گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است علت اصلی در افزایش میزان بیماری های خود ایمنی مانند ام اس (اسکلروز متعدد) باشد. به گفته این پژوهشگران، مصرف رژیم های غذایی پرنمک، موجب افزایش نوعی از سلول های ایمنی می شود که با بیماری خود ایمنی مرتبط است. نمک ممکن است در ایجاد بیماری های خود ایمنی مانند ام اس و دیابت نوع یک در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی نقش داشته باشد که پیش از این شناخته شده نبود. دکتر دیوید هافلر، استاد ایمنی زیست شناسی در دانشگاه ییل در امریکا می گوید: «ایجاد این بیماری ها نه صرفاً به ژن های بد مربوط است و نه عوامل محیطی نامناسب بلکه تعامل میان ژن ها و محیط است که فرد را دچار این بیماری ها می کند.» پیش از این، مصرف بیش از حد نمک در افزایش خطر ابتلابه بیماری های قلبی و فشار خون بالاشناخته شده است.