.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

نمک «ام اس» می آورد

پژوهشگران می گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقصر اصلی در افزایش میزان بیماری های خودایمنی مانند ام اس (اسکلروز متعدد) باشد.
    به گزارش رویترز، به گفته این پژوهشگران مصرف رژیم های غذایی پرنمک، باعث افزایش نوعی از سلول های ایمنی می شودکه با بیماری خودایمنی مرتبط هستند.
    بررسی این دانشمندان نشان داد که موش هایی که مهندسی ژنتیک شده بودند تا به ام اس دچار شوند، هنگامی که رژیم غذایی پرنمک می خوردند، نسبت به موش هایی که میزان دریافت نمکشان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا می کردند.
    این یافته ها بیانگر آن است که نمک ممکن است در ایجادبیماری های خودایمنی مانند ام اس و دیابت نوع یک در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی نقش داشته باشد که پیش از این شناخته شده نبود. دکتر دیوید هافلر، استاد ایمنی زیست شناسی در دانشگاه ییل آمریکا و سرپرست این پژوهش می گوید: «ایجاد این بیماری ها نه صرفا به ژن های بد مربوط است و نه عوامل محیطی نامناسب، بلکه تعامل میان ژن ها و محیط است که فرد را دچار این بیماری ها می کند.»
    پیش از این، مصرف بیش از حد نمک در افزایش خطر ابتلابه بیماری های قلبی و فشارخون بالامقصر شناخته شده بود اما اکنون بررسی های جدید نشان می دهد رژیم های غذایی پرنمک ممکن است در افزایش میزان بیماری خودایمنی نیز نقش داشته باشند.
    به گفته هافلر البته نمک تنها عامل محیطی موثر در این بیماری های خودایمنی نیست، چرا که کمبود ویتامین D هم ممکن است در این مورد نقش داشته باشد. سیگار هم یک عامل موثر است و بررسی ها نشان می دهد که نمک هم یک عامل خطرساز برای این بیماری به شمار می رود.
    از اینرو دکتر هافلر مجوزی برای آزمایش آثار کاستن نمک در رژیم غذایی افراد مبتلابه ام اس را گرفته است تا معلوم شود آیا این کار علایم آن ها را بهبود می بخشد یا نه؟
    گرچه ممکن است سال ها طول بکشد تا این رابطه ثابت شود اما هافلر می گوید برای بیمارانی که در معرض خطر بیشتر بیماری خودایمنی هستند، کاهش مصرف نمک غذایی ممکن است ایده خوبی باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد