.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

خبرسلامتی


بازارچه خیریه برای بیماران ام.اس
    بازارچه غذای ماهانه به نفع بیماران مبتلابه ام.اس، 19 و 20 بهمن ماه در انجمن ام.اس ایران برپا می شود.
    در این بازارچه غذاهایی که توسط جمعی از خیرین طبخ شده است به نفع بیماران به فروش می رسد. علاقه مندان می توانند ساعت 30/11 تا 30/14 به نشانی تهران ـ خیابان وصال شیرازی ـ بین خیابان های انقلاب و طالقانی ـ کوچه شمس ـ انجمن ام.اس ایران مراجعه کنند. مبتلایان به بیماری ام.اس، دچار اختلال در سیستم عصبی می شوند که این اختلال در بیماران مختلف شدت و ضعف دارد. متاسفانه در سالیان اخیر شیوع این بیماری در ایران رو به گسترش است. محققان تاکنون علت ابتلابه این بیماری و نیز درمان قطعی آن را کشف نکرده اند و داروهای موجود تنها می توانند جلوی رشد آن را بگیرند. مبتلایان به این بیماری البته در مواردی رو به بهبود و حتی به طور کامل معالجه شده اند.
    
    بیکاری، بیماری می آورد
    پزشکان با انجام بررسی های جدید تایید کردند زنان و مردان بیکار بیشتر از افراد شاغل دچار مشکلات سلامتی می شوند. به گزارش ایسنا، این بررسی ها نشان می دهد که افراد بیکار به دفعات بیشتر و طولانی تر با ناراحتی ها و بیماری های جسمی و احساسی مواجه می شوند. این یافته حاصل مطالعات کارشناسان آلمانی در موسسه روبرت کوچ بین سال های 2008 تا 2009 است. این نتایج حاکی است افراد بیکار در گروه سنی 30 تا 59 سال اغلب با مشکلات و اختلالات جسمی، احساسی و عملکردی از جمله اختلالات خواب، اختلالات اضطرابی و اعتیاد به مواد مختلف دست به گریبان هستند و در نتیجه این افراد بیشتر از سیستم مراقبت های بهداشتی استفاده می کنند. پیامدهای بیکاری روی سلامت افراد شامل از دست دادن درآمد، از دست دادن ارتباطات اجتماعی در محیط کار و نیز فقدان اعتبار اجتماعی است.
    
    ایمنی بدن با زنجبیل و آویشن
    یک متخصص تغذیه گفت: مصرف زنجبیل به مقدار کم، زردچوبه، اورگانو و آویشن می تواند باعث افزایش قدرت حفاظتی بدن در مقابل عفونت ها شود. دکتر محمدجواد حسین زاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: بهتر است میوه ها و سبزیجات نیز به صورت مخلوط و به شکل سالاد مصرف شوند چرا که هر کدام از میوه ها و سبزیجات حاوی مواد غذایی خاصی هستند و زمانی که با یکدیگر مصرف می شوند، تاثیرگذاری همدیگر را بر بدن افزایش می دهند.
    وی با بیان این که سیستم ایمنی بدن بویژه در فصول سرد سال باید تقویت شود، تاکید کرد: در این اوقات، خطر ابتلای افراد بویژه کودکان و سالمندان به بیماری ها افزایش می یابد. کمبود دریافت هر ماده مغذی می تواند بدن را در مقابله با عفونت ها از جمله عفونت های سرماخوردگی دچار مشکل کند. سوءتغذیه نیز باعث کاهش قدرت دفاعی بدن در مقابل عوامل بیماری زا می شود

رهایی ام‌اسی‌ها از تزریق روزانه

Medical News Today: هزینه‌ای که سالیانه برای تهیه داروهای بیماران مبتلا به مالتیپل‌اسکروزیس در ایالات متحده آمریکا و اروپا صرف می‌شود بالغ بر 10 میلیارد دلار تخمین زده شده است....

به طور کلی نزدیک به 5/2 میلیون نفر در آمریکا و اروپا به این بیماری مبتلا هستند که از این میان حدود 100 هزار بیمار در انگلستان و 500 هزار نفر در سایر نقاط اروپا زندگی می‌کنند. در حال حاضر تنها داروی خوراکی موجود برای کنترل عود این بیماری به نام گیلنیا (Gilenya) معروف است که توسط شرکت دارویی نوارتیس تولید می‌شود.

کارشناسان معتقدند که وجود یک داروی خوراکی که کارایی مشتقات تزریقی را داشته باشد، می‌تواند کمک بسیار بزرگی به پیشرفت روند درمان در این بیماران کند.

این دارو از مدت‌ها قبل در اختیار بیماران ساکن در آمریکا قرار گرفته بود، اما به تازگی در اروپا و انگلستان نیز مورد تایید قرار گرفته و به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت. به دنبال انتشار این خبر بسیاری از شرکت‌های دارویی درصدد تولید ترکیبات خوراکی برای درمان مالتیپل‌اسکلروزیس بر‌آمدند که تا کنون کارایی هیچ‌یک مورد تایید سازمان نظارت بر غذا و داروی ایالات متحده قرار نگرفته و مجوزی برای فروش آنها صادر نشده است.

در حال حاضر بیشترین فروش دارویی برای درمان این بیماری مربوط به شرکت سانوفی- اونتیس است که در سال 2009 فروشی بالغ بر 8/2 میلیارد دلار در دنیا برای دارویی به نام کوپکسون (Copaxone) داشته است. داروهایی به نام آوونکس (Avonex) ساخت شرکت دارویی بیوژن و ربیف (Rebif) ساخت شرکت مرک نیز با فروش دو و یک میلیارد دلاری به ترتیب در رتبه دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه راه مصرف داروهای موجود به صورت تزریق روزانه است و دارای عوارض ناخوشایندی مانند بروز نشانگان شبه آنفلوآنزا برای بیمار هستند، به نظر می‌رسد که داروی خوراکی گیلنیا بتواند جایگزین خوبی برای این داروها باشد.

این کارشناسان پیش‌بینی کردند که فروش سالیانه این دارو احتمالا از سقف 5/3 میلیارد دلار در سال تجاوز خواهد کرد. یکی از کارشناسان اروپایی در این مورد می‌گوید: «به نظر می‌رسد برای بیماران مبتلا به مالتیپل‌اسکلروزیس خوردن یک کپسول روزانه بسیار خوشایند‌تر از یک تزریق روزانه باشد و بنابراین ما در انتظار استقبال بی‌نظیر از این داروی خوراکی هستیم.»

ام اس و حاملگی

یک کارشناس ارشد داخلی جراحی پرستاری با بیان اینکه ام اس تاثیر سوء بر زایمان زودرس یا سقط جنین ندارد، اظهارداشت: این بیماری برحسب فرم آن پس از دوران بارداری تشدید یا پیشرفت می کند. فاطمه نظری افزود: اینکه گفته می شود علت ام اس یک ویروس است هنوز در حد یک فرضیه است. بر این اساس بر اثر ورود یا بروز عفونت ویروسی سیستم ایمنی بدن آن را به عنوان عامل غیرخودی(آنتی ژن) می شناسد و علیه آن آنتی بادی تولید و به میلیین (غشای سلول عصبی) آسیب وارد می کند.
وی گفت: ام اس بیماری مزمن التهابی سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و یک بیماری خودایمنی (اتوایمیون) است که بدن براثر نقص سیستم ایمنی علیه ماده سفید میلیین آنتی بادی و در نتیجه پلاکهایی را تولید می کند.
 نظری ادامه داد: پلاکهای ایجاد شده اختلالاتی در مسی پالسهای عصبی ایجاد می کند که به صورت علایم و نشانه های بیماری تظاهر می کند این علایم بسته به محل درگیر متفاوت است.
 وی با بیان اینکه شایعترین محلهای درگیر در ام اس راهها و کیسمای بینایی، اطراف بطن های مغزی و جسم پینه ای (کورپوس کالوزوم) است، گفت: راههای نخاعی و مخچه ای از دیگر مسیرهای گرفتار است. این عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی، استرسهای روحی روانی و حتی هیجانات مثبت را از عوامل عودکننده ام اس عنوان کرد و افزود: عفونتها، جراحی، آپاندیسیت و زایمان از عواملی است که باعث عود این بیماری می شود

بوقلمون؛ گوشتی با طعم های مختلف


گوشت بوقلمون به خاطر پروتئین بالا، حداقل چربی و کمترین سطح کلسترول مفید است

استفاده از گوشت بوقلمون چند سالی است که در کشور ما افزایش یافته و اغلب آن را در قفسه مواد پروتئینی فروشگاه های بزرگ به صورت تکه های ران و سینه بسته بندی شده یا به صورت درسته در برخی مغازه های عرضه کننده گوشت مرغ می بینیم، اما سوال اینجاست، با توجه به قیمت بالای گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ، آیا وارد کردن این گوشت به برنامه غذایی مفید است؟
    بوقلمون پرنده ای از نژاد قرقاولان و بزرگ ترین و سنگین وزن ترین پرنده خانگی است. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه ران ها قرار دارد. هریک از این گوشت ها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند. گوشت سینه و بال ها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن که اغلب در ران ها یافت می شود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شکاری را دارد.
    افزایش حجم توده گوشت قسمت های سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشت های مشابه ویژگی برجسته بوقلمون است.
    گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژه ای که دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی دهد و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، کمترین سطح کلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است و منبع خوبی از ویتامین های A، B1، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان به شمار می رود. یکی از ویژگی های منحصر بفرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت های سفید، ویتامین A و نقش مهم تقویت سیستم ایمنی آن است که بویژه در فصل سرما، مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه می شود.
    
    توصیه ها
    گوشت بوقلمون بدون پوست به طور طبیعی چربی کمی دارد و در هر 100 گرم آن تنها یک گرم چربی موجود است. تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است و گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری نسبت به گوشت سفید آن دارد. بنابراین افراد مبتلابه چربی خون بالابهتر است از گوشت سفید سینه این پرنده استفاده کنند. بد نیست بدانید گوشت سفید بدون پوست بوقلمون چربی اشباع و کلسترول کمتری از گوشت مرغ و گاو دارد.
    این گوشت به دلیل دارا بودن اسید آمینه تریپتوفان به ترشح بیشتر سروتونین کمک کرده و باعث سرحالی و آرامش در افراد دچار علائم افسردگی موقت می شود.
    مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسیدفولیک مورد نیاز روزانه را تامین کرده و مصرف مقدار متعادل آن برای خانم های باردار مفید است.
    اسید آمینه تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند علائم بیماری ام اس را کاهش دهد، نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی خوابی مزمن می شود.    این گوشت اگر فاقد مواد هورمونی باشد، می تواند میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان در حد مطلوب نگه داشته و منجر به افزایش عملکرد جنسی و افزایش گلبول های قرمز خون شده و از پوکی استخوان جلوگیری کند.
    بوقلمون ها به دلیل پاهای فعال در ناحیه ران ها دارای رگ های خونی بسیاری هستند. این رگ ها حاوی هموگلوبین های حاوی آهن هستند که اکسیژن را به ماهیچه ها می رسانند. بنابراین هرچه رنگ ماهیچه ران تیره تر باشد مصرف آن برای کسانی که کمبود آهن دارند مفیدتر است. اسید آمینه موجود در گوشت بوقلمون می تواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری کرده و با کمک به عملکرد کبد، سموم بدن را دفع نماید.
    
    مراقب باشید
    گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است. بنابراین بیماران مبتلابه سنگ کلیه اگزالاتی باید در مصرف آن محتاط باشند.    این گوشت به دلیل حاوی بودن اسید آمینه پورین در مبتلایان به نقرس باید به میزان بسیار کم مصرف شود.